Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 4/7)


Στο επίκεντρο σήμερα η αδειοδότηση των καναλιών, το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Πεκίνο, ο θάνατος του Κυριάκου Μαμιδάκη και ο εκλογικός νόμος.


Αν και  η διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών στο πλαίσιο της προκήρυξης δημοπρασίας για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών βρέθηκε στο επίκεντρο, έμφαση δόθηκε και πάλι στην επιστολή Έτινγκερ και στην ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ που επιμένει ότι η εν λόγω επιστολή έχει σχέση με την αδειοδοτική διαδικασία. Τα δελτία ειδήσεων παρέλειψαν να αναφέρουν ότι εκπρόσωπος της Κομισιόν δηλώνει στο ευρωπαϊκό πρακτορείο Euractiv.com ότι η επιστολή Ετινγκερ και τα ζητήματα που θέτει δεν έχουν καμία σχέση με τον εν εξελίξει διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών. Ξεκαθαρίζει ότι η αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο δεν απασχολεί την Κομισιόν: «Αυτή η διαδικασία επί παραβάσει δεν έχει καμία σχέση με την παροχή αδειών στους παρόχους περιεχομένου...» (αναλυτικά)
Και πάνω απ' όλα, στα κανάλια δεν ακούσαμε αναφορά στην ουσία της συγκεκριμένης διαδικασίας,
ότι μπαίνει τέλος σε 25 χρόνια ανομίας.


Όσον αφορά τα ρεπορτάζ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, καμία αναφορά δεν έγινε στην ουσία και στις  ελληνικές επενδυτικές προτάσεις που συζητούν οι δύο χώρες. (αναλυτικά)




Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


Γ. Κατρούγκαλος: Προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει με ισοδύναμα αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ

Δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι όπου το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων είναι 1.300 ευρώ προστατεύονται και οι επικουρικές. (αναλυτικά)


Έκτακτες επιχορηγήσεις σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Συγκεκριμένα:
Το Εθνικό Θέατρο ενισχύεται για φέτος με έκτακτη επιχορήγηση ύψους μέχρι 1 εκατ. ευρώ που θα εκταμιευθεί σταδιακά, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος έως το τέλους του έτους.
Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση ύψους 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής. (αναλυτικά)


Ενίσχυση του νοσοκομείου της Καλαμάτας με τρεις επικουρικούς γιατρούς
Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες το νοσοκομείο στελεχώνεται και με δεύτερο νευροχειρουργό στο πλαίσιο της σταδιακής οργάνωσης και λειτουργίας του νευροχειρουργικού τμήματος, ενώ ενισχύεται με έναν ακόμη γυναικολόγο - μαιευτήρα και ένα γιατρό βιοπαθολογίας. (αναλυτικά)



Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει σημαντικά τα Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία

Την ενίσχυση των Κέντρων Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΗΦ) προκειμένου να εξασφαλίζουν για 3 έτη συγκεκριμένες παρεμβάσεις προς όφελος των Ατόμων με Αναπηρία, δρομολόγησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με την υπογραφή σχετικής Πρόσκλησης προς τους καλούμενους δυνητικούς δικαιούχους, προϋπολογισμού 24.800.000 ευρώ. (αναλυτικά)



Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης δίνει... ρυθμό στη δημιουργικότητα των προσφύγων

Σειρά καλλιτεχνικών δράσεων σε οργανωμένους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών στην Κεντρική Μακεδονία διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και με την υποστήριξη τοπικών αρχών και εθελοντικών ομάδων. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα κι ευγενικά