Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Να ήταν μίζα να το ψήφιζες...

Σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο 7 πολιτικά κόμματα και μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση ψηφίζουν για την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης σε μικροσυνταξιούχους. Είναι το πρώτο ισχυρό μέτρο στήριξης των δυνάμεων της εργασίας στα τελευταία έξι μνημονιακά χρόνια.

Ένα εκ των πολιτικών κομμάτων, αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα ψηφίσει παρών για να μην εξαγριώσει τους δανειστές που αντιτίθενται στο μέτρο. Λίγες μόλις μέρες πριν, δια στόματος του αντιπροέδρου της, η ΝΔ δήλωσε έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση και να πάρει νέα σκληρά μέτρα, ενώ παράλληλα έχει εξαγγείλει νέες απολύσεις στον δημόσιο τομέα και πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, μια συνθήκη δηλαδή που βάλει κατά των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Η ΝΔ ήταν ανέκαθεν το πολιτικό μόρφωμα το οποίο εκπροσωπούσε το 1% της ελληνικής κοινωνίας. Το μεγάλο κεφάλαιο που ζει παρασιτικά απέναντι στις δυνάμεις της εργασίας, αρπάζοντας τον πλούτο που παράγουν. Σήμερα ωστόσο πιο κυνικά από ποτέ, ταυτίζεται ευθέως με τα συμφέροντα των δανειστών και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, ψηφίζοντας κατά των μικροσυνταξιούχων.
Η ΝΔ είναι το ίδιο πολιτικό μόρφωμα που ενώ διατυμπάνιζε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αρνούμενη οποιαδήποτε απομείωση του, ζητούσε τη διαγραφή του δικού της χρέους αφού είναι αδύνατη η αποπληρωμή του. Ένα χρέος που θα κληθούμε να αποπληρώσουμε όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, μέσω των χρημάτων που έχουμε δώσει για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.
Η ΝΔ δεν το κρύβει, αντιθέτως το ''ξερνάει'' από το στόμα. Είναι το πολιτικό μόρφωμα εκείνο που το μνημόνιο, ως καθεστώς συνεχούς υποτίμησης των δυνάμεων της εργασίας, αποτελεί το προσωπικό της πρόγραμμα. Από την άλλη όμως, με περίσσιο θράσος ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού για να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης του.
Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι τοπικοί βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ- στην πλειοψηφία τους άνθρωποι προερχόμενοι από τα σάπιο βαθύ κράτος που κατέστρεψε την Ελλάδα- που αρθρογραφούν καθημερινώς και αδιαλείπτως για τον κίνδυνο που λέγεται ''Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ'' τις τελευταίες μέρες δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να ψελλίσουν στους χιλιάδες Αχαιούς συμπολίτες τους μικροσυνταξιούχους.
Οι λαλίστατοι τοπικοί βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ που θεωρεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ιδεοληψία της Αριστεράς, δεν βρίσκουν μια λέξη να ψελλίσουν στα νέα παιδιά που ετοιμάζονται σε συνθήκες τραγικά δύσκολες να μπουν στην αγορά εργασίας όπου οι εργοδότες τους εκμεταλλευόμενοι τα συντριπτικά ποσοστά ανεργίας θα αγοράσουν την εργατική τους δύναμη για ένα κομμάτι ψωμί.
Το μόνο για το οποίο φροντίζουν οι τοπικοί βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ είναι η συνεχής αναπαραγωγή του κεντρικού αφηγήματος ότι οι δανειστές θέλουν το καλό μας και ο ΣΥΡΙΖΑ τους εμποδίζει. Φυσικά αρθρογραφούν και για την δικιά τους αυτοπροβολή ενώ παράλληλα συναλλάσσονται παρασκηνιακά με τους τοπικούς τους μηχανισμούς, από τη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ μέχρι και τα ''συνδικαλιστικά'' τους οχήματα, για μια θέση στο επόμενο ψηφοδέλτιο. Πολιτικός παρασιτισμός!
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, καλούν τον κόσμο να συστρατευθεί στην προσπάθεια για ανατροπή αυτής της συνθήκης. Μέρος αυτής της προσπάθειας είναι η σημερινή ψήφιση της 13ης σύνταξης, η αναστολή αύξησης ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 2.500.000 ανασφάλιστων, η μηνιαία επιδότηση φοιτητών με οικονομικά προβλήματα, οι προσλήψεις στην Υγεία και η συνεχής αύξηση της χρηματοδότησης νοσοκομείων, σχολείων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Σήμερα πιο ανάγλυφα από ποτέ, φανερώνονται οι δυο διαφορετικοί κόσμοι που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι απλά παθιασμένος για την εξουσία, είναι παθιασμένος να υπηρετήσει την πολιτική Σόιμπλε. Ίσως από την άλλη να είναι απλά εκνευρισμένος  που η 13η σύνταξη είναι αποτέλεσμα της υπεραπόδοσης φορολογικών εσόδων από τις λίστες της φοροδιαφυγής. Είναι όντως στενάχωρο τα μαύρα χρήματα των μιζών και της λεηλασίας που με θέρμη κάλυψε πολιτικά κατά το παρελθόν να επιστρέφουν στα ταμεία και στους μοναδικούς δικαιούχους τους. Το χάσμα ανάμεσα στις μίζες των φίλων και τα επίσημα νομοθετήματα υπέρ του κόσμου της εργασίας είναι ακριβώς αυτή η πολιτική, αξιακή και ταξική άβυσσος που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ.

https://left.gr/news/na-itan-miza-na-psifizes 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα κι ευγενικά